Pocení v autosedačce

Pocení v autosedačce

Často se nás ptáte, jak ochránit Vaše děti před pocením v autosedačce. Tyto dotazy se množí zejména v tomto období, na začátku léta. Existují různá řešení a každé není vhodné pro každého. Jaké jsou tedy možnosti?

Výrobci samozřejmě vědí, že děti se v jejich sedačkách potí. Snaží se tomu bránit ventilačními systémy, které většinou zahrnují různě tvarované a umístěné otvory, kanály rozvádějící chladný vzduch, nebo speciálním tvarem skořepin sedaček. S tím souvisí více či méně vhodné materiály potahů, které musí splňovat velmi protichůdné požadavky. Na jedné straně by měly vydržet poměrně dlouho bez mechanického poškození (prodření, trhání) a na straně druhé odvádět pot a být příjemné na dotek. Nejčastěji se tak setkáváte s různými syntetickými, nebo polosyntetickými tkaninami. Zde najdete i rozdíl mezi drahou a levnou sedačkou. Ty laciné mají potahy z nejlevnějších umělých vláken, které sice vydrží poměrně drsné zacházení, ale jejich funkčnost z hlediska absorpce vody je mizivá. U kvalitnějších modelů jsou potahy lépe prodyšné a dokážou vstřebat i určitě množství potu.

Další cestou jsou vložky do sedaček. Každý výrobce nabízí ke svým modelům více či méně zdařilé vložky z různých materiálů a různých střihů. Od prakticky obyčejných návleků na sedačku se přes různé 3D rastry dostanete až k chladícím podložkám. Setkáte se s materiály pod názvy Outlast, Tencel, ale většinou jde o kombinaci různě upraveného bavlněného vlákna a polyesterového nosiče, který zajišťuje mechanickou odolnost. Objevily se také vložky s tzv. „dutým vláknem“. Jsou solidně funkční, ale mají jednu nevýhodu. Tou je skutečnost, že takové vlákno nasákne vlhkost do dutiny a z ní se poměrně těžko dostává ven. Může se tedy stát, že taková podložka specificky zavání. Velmi moderní cestou jsou plastové 3D rastry v podložkách Aeromoov. Ty zajistí, že dítě prakticky sedí ve vzduchu a vzduch může proudit pod ním. Je to zajímavý nápad a vložky fungují velmi dobře. Existují ve třech velikostech pro různé typy sedaček, v nepřeberném množství designů. Některým dětem ale vadí syntetický povrch, který pot nasává do sebe a subjektivně může citlivější děti obtěžovat.

 

Centrum autosedaček doporučuje to nejlepší možné řešení – vložky vyrobené z ovčího rouna plemene Merino. Tato vlna je velmi specifická svou jemností, hustotou a zvlněným vlasem. Vlákna jsou díky vysokému obsahu lanolínu mimořádně pružná a hebká. Ovčí vlna je přirozený regulátor teploty. Je tomu tak proto, že dokáže absorbovat a následně uvolňovat velké množství vody (až 37% svého objemu), a na omak je stále suchá. Při ohřívání pak vodu odpařuje, čímž se spotřebovává energie a vlna je pocitově chladnější než okolí. Při opačném procesu vlna přijímá teplo lidského těla a zároveň vlhkost z jeho povrchu. Protože je ale povrch vlákna stále suchý, materiál nechladí. Proti dutému syntetickému vláknu je zásadní rozdíl v tom, že vlhkost zůstává mezi vlákny, ne uvnitř. Proto se lépe odpařuje a materiál se snadno udržuje. Důležitou vlastností je antibakteriální působení a odolnost proti roztočům. Díky tomu je materiál velmi vhodný i pro alergické děti.

V naší nabídce najdete mimořádně kvalitní Merino vložky od slovenského výrobce RUNO Shop. Jsou také známé pod legendární značkou „Danka Vlnienka“. Jsou šité přímo do konkrétních typů autosedaček, a sortiment se stále rozšiřuje. Střihy jsou připravovány přímo v konkrétní sedačce, takže perfektně sedí. Jsou šity poctivě, s přesahy látky tak, aby se od švu vložka nepárala. Z jedné strany je nejkvalitnější bavlna vyráběná ve Francii a v Itálii, na straně druhé rouno v kvalitě Superwash, které se vyznačuje tím, že neobsahuje žádná tvrdší vlákna a díky tomu povrch materiálu není „kousavý“. V kombinaci s oblečením z Merina jde o nejlepší ochranu před pocením a následnými nepříjemnými pocity z vlhkého povrchu sedačky. Pro tyto vložky nabízíme i speciální prostředky od české firmy Bio-Mio s vysokým obsahem lanolínu. Ty zajistí dlouhou životnost a nejlepší ošetření vlákna.

   

Jak vidíte, je možné Vaše potomky chránit před letním nepohodlím. Jde jen o to, abyste vybrali vhodný výrobek a správně ho použili.
I proto tady jsme my :-) v Centru autosedaček.

REZERVUJTE SI TERMÍN KONZULTACE  

Aktuality
11. 07. 2024

Akce 30% na modely značky Klippan. Akce platí do vyprodání zásob.


07. 06. 2024

Začíná období dovolených a Centrum autosedaček ve spolupráci se značkou AXKID si pro vás připravilo jedinečnou akci. Na protisměrné modely AXKID One 2, AXKID Minikid 4 a AXKID Movekid najdete největší slevu, která tu kdy byla a opakovat se nebude. Sleva 20% na všechny dostupné barevné varianty. Platí do vyprodání zásob.


Letecký den s BESIP
15. 05. 2024

1.5.2024 jsme se účastnili ve spolupráci se značkou BESIP na leteckém dni v Náměstí nad Oslavou. Děkujeme


04. 04. 2024

5.-7.4.2024 Vás zveme na veletrh For Kids, kde se na Vás budeme těšit v Hale 2 - C 25


06. 03. 2024

Rádi bychom vás přivítali v nové pobočce, v Hradci Králové, kterou pro vás budeme otevírat 12.3.2024! Velmi se těšíme na vaši návštěvu, kterou si již nyní můžete rezervovat u nás na webu.


Více aktualit