Švédská bezpečnost v DNA značky Axkid

Švédská bezpečnost v DNA značky Axkid

Švédská bezpečnost v DNA značky Axkid
Švédsko je celosvětově známé jako země s vysokými bezpečnostními standardy a jako švédská bezpečnostní společnost na to nemůžeme být pyšnější. Ještě důležitější však je, že švédský bezpečnostní odkaz uplatňujeme v praxi neustálým vývojem bezpečných autosedaček pro všechny děti. Zvyšování bezpečnosti dětí na cestách je v naší DNA a je vůdčí hvězdou všeho, co děláme, a důvodem naší existence.

Myšlenka umístění autosedačky proti směru jízdy
S myšlenkou autosedaček orientovaných proti směru jízdy přišel profesor Bertil Aldman ve švédském Göteborgu. Inspiroval se tím, jak astronauti při startu do vesmíru cestují proti směru letu a v roce 1964 vyvinul první prototyp s cílem zajistit, aby děti nebyly při čelním nárazu vystaveny životu nebezpečným silám.


Od doby, kdy Aldman uvedl na trh první prototyp autosedačky umístěné proti směru jízdy, švédští rodiče, politici, výzkumníci a dodavatelé ruku v ruce spolupracují na záchraně tisíců životů na silnicích. Není náhodou, že Švédsko je jednou z nejbezpečnějších zemí na světě, pokud jde o ochranu dětí v silničním provozu.

Jeden z nejpřísnějších crash testů na světě, Plus Test, pochází také ze Švédska.

Vize nula - žádné úmrtí v silničním provozu
V roce 1997 odhlasoval švédský parlament "Vision Zero" s cílem, aby nikdo nezemřel nebo neutrpěl doživotní zranění v silničním provozu. Vision Zero řeší mnoho problémů v oblasti bezpečnosti silničního provozu, aby se snížil rozdíl mezi cílem a současnou situací. Jedním z takových problémů, který byl vyřešen pomocí inovace, jsou úrazy dětí v automobilech. Výzkumníci, úřady a výrobci se společně snažili vyvinout řešení problému, který Vision Zero identifikovala.

Víte, jaké řešení by to mohlo být? Ano, autosedačky umístěné proti směru jízdy!
Vision Zero uvádí, že děti s křehkými krky a velmi těžkými hlavami, by měly cestovat čelem vzad, aby se v případě srážky vyhnuly vážným zraněním. Přeprava dětí v autosedačkách proti směru jízdy, je zásadní význam pro řešení problému zranění dětí v silničním provozu.

Statistiky:



Rozsáhlá práce v oblasti bezpečnosti přinesla skvělé výsledky, neboť Švédsko patří k zemím s nejnižším počtem úmrtí mezi dětmi ve věku 0-5 let. Díky tomu je Švédsko jednou z nejbezpečnějších zemí na světě, pokud jde o bezpečnost dětí na silnicích.

V práci je však třeba pokračovat

Země mimo Švédsko nemají tak dobrá čísla, pokud jde o úmrtí a zranění dětí v dopravě. A ani ve Švédsku není vize Zero plně realizována. Pro nás v Axkid je důležité, aby všichni rodiče na celém světě byli informováni o tom, jak mohou zajistit bezpečnost svých dětí při cestování v autě. Je třeba šířit informace týkající se autosedaček umístěných proti směru jízdy, aby se rodiče mohli pro své dítě rozhodovat na základě správných předpokladů. Jak lze bez těchto znalostí učinit informované rozhodnutí o nejbezpečnější variantě?

Společnost Axkid se sídlem ve Švédsku pokračuje v záchraně lidských životů, kterou započal profesor Aldman, a to vývojem bezpečných autosedaček a vzděláváním rodičů a zainteresovaných stran po celém světě.


zdroj: www.axkid.com

U nás, v Centru autosedaček, je opravdové bezpečí dětí na prvním místě. Šíříme osvětu, aby životy dětí nebyly zbytečně vystavovány nebezpečí v silničním provozu.
V naší nabídce najdete velkou řadu čistě protisměrných autosedaček, které poskytnou dětem to největší bezpečí. Jaké jiné autosedačky by to mohly být, než ty, které vznikly a vyvíjejí se v severských zemích a jejich kvalitu ověřuje ten nejpřísnější test - Plus Test.

REZERVUJTE SI TERMÍN KONZULTACE  

Aktuality
11. 07. 2024

Akce 30% na modely značky Klippan. Akce platí do vyprodání zásob.


07. 06. 2024

Začíná období dovolených a Centrum autosedaček ve spolupráci se značkou AXKID si pro vás připravilo jedinečnou akci. Na protisměrné modely AXKID One 2, AXKID Minikid 4 a AXKID Movekid najdete největší slevu, která tu kdy byla a opakovat se nebude. Sleva 20% na všechny dostupné barevné varianty. Platí do vyprodání zásob.


Letecký den s BESIP
15. 05. 2024

1.5.2024 jsme se účastnili ve spolupráci se značkou BESIP na leteckém dni v Náměstí nad Oslavou. Děkujeme


04. 04. 2024

5.-7.4.2024 Vás zveme na veletrh For Kids, kde se na Vás budeme těšit v Hale 2 - C 25


06. 03. 2024

Rádi bychom vás přivítali v nové pobočce, v Hradci Králové, kterou pro vás budeme otevírat 12.3.2024! Velmi se těšíme na vaši návštěvu, kterou si již nyní můžete rezervovat u nás na webu.


Více aktualit